Danny            Wie zijn wij?
2 dames en 3 heren stellen zich voor...

De Stephen King Fanclub is allereerst opgericht in 1999. Drie fans offerden hun vrije tijd op en een prachtige website vol informatie en mogelijkheden kwam beschikbaar. Leden kregen elk kwartaal een nieuwsbrief thuisgestuurd. Maar rond 2001 kon niet meer worden voorzien in de behoefte alle fans te voorzien van informatie van het werk van Stephen King en werd de site en de nieuwsbrief op non-actief gesteld. In 2002 werd de fanclub nieuw leven ingeroepen. Ditmaal door een grotere groep fans met vele nieuwe ideeën. 21 september 2002 kwam de website online.
Het nieuwe bestuur heeft ervoor gekozen om niet meer te werken met leden die contributie betalen, maar met donateurs. Dit wil dus zeggen dat iedereen bij alle informatie kan komen, en ook gratis gebruik kan maken van het forum.
Wie zijn die mensen? We stellen ons hier graag aan u voor:

 

Peter

Bestuurslid (Voorzitter & Penningmeester)
Forum moderator

Ik ben Peter van Veen (op het forum, Ebay en marktplaats ook bekent als Dutch Roland) en ik ben geboren op 15 juni 1962 in Whitehorse en voor wie niet weet waar dat ligt, het is de hoofdstad van de Yukon Territories in Canada. Ik woon al 43 en half jaar in Nederland, dus verwacht van mij geen Canadees accent. Inmiddels woon ik met mijn vrouw alweer zo´n 3 jaar in Utrecht, we hebben geen kinderen en geen huisdieren. Gedurende kantooruren vind je me achter mijn bureau bij een detacheringbureau dat gespecialiseerd is in proces en management consulting. Ik ben hier Coördinator Financial Accounting, dus de hele dag met cijfertjes bezig. Die cijfertjes zijn ook de directe reden voor mijn toetreding tot het fanclub bestuur, ik ben namelijk de penningmeester van de Stichting. Daarnaast ben ik moderator op het forum en de beheerder van de Stephen King Fanclub Webshop, waar je terecht kunt voor onze merchandise en nieuwe King boeken.
Mijn eerste kennismaking met King was door een film. Naar de film met mijn toenmalige vriendinnetje om (ik geloof dat je tegenwoordig moet zeggen) Stanley Kubricks The Shining te zien. Mijn toenmalige vriendin was zeer boos dat ik deze keer meer aandacht voor de film had dan voor haar. Bij de eerstvolgende gelegenheid het boek in de bibliotheek geleend, daar gezien dat de goede man nog meer boeken geschreven had, deze ook geleend en voor je het weet verzamel je alle Nederlandse boeken, de video’s (later natuurlijk de Dvd’s) en als je dan alle Nederlandse uitgaven hebt, ga je de Amerikaanse boeken aanschaffen en voor je het weet ben je penningmeester van de Stephen King Fanclub. Onvergetelijk zijn natuurlijk mijn 5 dagen in London met daarin 3 signeersessie van Stephen King en de leesavond met de meester zelf. Op een heel erg goede 2e plaats komt mijn bezoek aan Bangor, Maine in 2008. Geweldig om al die bekende plaatsen te zien en voor het hek bij Kings huis foto´s te kunnen nemen. Tot mijn meest favoriete boeken behoren zeker De Donkere Toren serie, De Beproeving, De Mist Ogen van de Draak en Gevangen. Favoriete films zijn, naast natuurlijk The Shining, The Green Mile, Shawshank Redemption en The Mist.
 

Chrissy

Bestuurslid (Secretaris)
manus-van-alles
Websiteassistent
Redacteur Kings Things
Contactpersoon

 

Mijn naam is Chrissy van der Haven en wandel rond vanaf 1966. Sinds 1989 woon ik samen met mijn vriend Rob en een kat, en sinds 1999 in IJsselstein. Ik heb 17 jaar in de verpleging gewerkt, 6 jaar in de ICT en daarna als leidinggevende overal en nergens aan de slag geweest via detachering. Door een  hersenstaminfarct waardoor ik in 2009 even helemaal uit the picture was en waar ik nog steeds revaliderende van ben, werkte ik daarna in een administratieve functie op kantoor van mijn oude werkgever, en later enkele maanden bij een bewindvoeringskantoor. Momenteel werk ik in mijn droombaan; voor een uitgeverij. Ik ben er jr. project executive, en neem de uitgever, tevens directeur van diverse andere bedrijven, veel klusjes uit handen. Voor zover mijn energie mij toelaat ben ik met veel plezier bezig voor de fanclub; voornamelijk onderhoud ik de contacten met de sponsors en de uitgeverijen en maak ik Kings Things. Ik spaar beeldjes van gekke katten, en postzegels van Nederland en katten. En natuurlijk spaar ik van alles van en over Stephen King....

Met Stephen King ben ik toen ik 18 jaar oud was in aanraking gekomen, toen ik een aantal gratis boeken mocht uitkiezen bij een boekenclub. Daar zat 4x Stephen King bij en ik was meteen verslingert aan het verhaal 'De marathon'. Het een leidde tot het ander en nog steeds ben ik aan het sparen om de hele verzameling (met alle uitgegeven ISBN-nummers en verschillende covers) compleet te krijgen. Zoals je op de foto kunt zien ben ik al een heel eind. Behalve De marathon zijn ook de boeken van de Donkere toren serie, Insomnia (zal wel een tik zijn nog vanuit de verpleging) en de Talisman toch wel favorieten. Minst mooi vind ik toch wel Eenmalige Zonde, Vel over been, Desperation en De regelaars.
Behalve King lees ik ook Tess Gerritsen, Nicci French, Jack Lance (tevens fanclub website gedeelte in beheer), Thomas Olde Heuvelt, maar ook Dan Brown, Clive Barker, Willem Asman, Mel Hartman, Rik Raven, Tolkien enzovoorts. Films zijn voor mij vooral thrillers en SF maar ook comedy.

Danny

Bestuurslid (Alg. bestuurslid)
Assistent Webmaster
Film-o-fiel
Prijsvraagbedenker
Forum moderator

Mijn naam is Danny Paap, ik ben geboren op 5 november 1980 en ik kom oorspronkelijk uit Den Haag. Inmiddels woon ik alweer een aantal jaren in Naaldwijk samen met mijn vrouw Ninja, die jullie ook van de fanclub kennen. Ik ben 6,5 jaar met veel plezier voorzitter geweest van de fanclub (tot 1-1-2013).

Ik verzamel al een jaar of 18 de boeken van Stephen King en de verfilmingen daarvan. Het begon allemaal met de pocket Nachtmerries die ik cadeau kreeg van mijn moeder. Die is eerst in een la beland, maar na ongeveer een jaar heb ik ‘m eens gelezen. Meteen werd ik gegrepen. Vervolgens eerst nog wat boeken van de bibliotheek geleend en gelezen, maar toen dacht ik: laat ik maar gewoon af en toe eens een boek kopen. Dat “af en toe” is een beetje uit de hand gelopen, en inmiddels heb ik alle verhalen compleet, en ben nu bezig om alle ISBN nummers te sparen. Daarnaast heb ik bijzondere interesse in alle verfilmingen, inclusief de behoorlijk zeldzame “dollarbaby’s”. Ook de illegale King-verfilmingen en andere rariteiten als reclame-filmpjes etc. mogen niet in mijn verzameling ontbreken.

Ik ben kandidaat-notaris op een notariskantoor in Naaldwijk, waar ik dagelijks flinke teksten lees in de aktes. Maar de verhalen van King zijn natuurlijk vele malen spannender! Naast Stephen King zijn mijn hobby’s gamen, drummen en karate.

O ja, tot slot nog mijn favoriete verhalen: De marathon, De regelaars, Dodenwake.

 

MiM

Bestuurslid (Alg. bestuurslid)


Beetje horror en m'n Fangs in hahaha!

Mijn naam is Mirjam Zwiggelaar, geboren op 31 augustus 1980. Al noemen de meeste mensen me gewoon MiM. Ik woon in het noorden van het land, namelijk in Hoogeveen. Naast het vele lezen moet er ook gewerkt worden en dat doe ik in een kapsalon.
Ik ben nog niet zolang King verslaafd, had weleens iets gelezen, maar vanaf 1999 helemaal verslaafd aan alles wat los en vastzit wat King geschreven heeft. Mijn eerste boek wat ik ooit van King las was de klassieker "IT".
De verzameling (foto's volgen zodra alles weer in een kast staat) die ik heb bestaat uit heel veel boeken. Want ik spaar niet alleen alle titels, maar elke andere cover die uitkomt. Persoonlijk vind ik het te gek om elke verandering in de binnenkant van een boek ook nog te sparen dus ik houd het alleen bij de diverse voorkanten.
De mooiste uitgave die ik heb is de Lisey's Story die uit Engeland komt waar King ter plekke een handtekening in gezet heeft. Verder spaar ik ook collector items, waar ik al een heel aantal van bij elkaar heb, zowel gesigneerd als genummerd. Ook alle films die zijn uitgekomen zijn natuurlijk in bezit.
Sinds april 2012 ben ik aangesloten bij de fanclub als vrijwilliger. De boekenkastfoto: mijn verzameling is inmiddels al erg uitgebreid maar ivm een verhuizing staan alle boeken al ingepakt - nieuwe foto volgt later.
Per 1 maart is Mirjam algemeen bestuurslid van de fanclub.


 

Jeroen

Actieve Vrijwilliger

Ik ben Jeroen de Vries, geboren op 10-02-1973 in Apeldoorn. Hier heb ik 30 jaar gewoond.
Nu woon ik op de Utrechtse Heuvelrug in Amerongen met mijn vrouw en 2 dochters. Vanaf het moment dat ik boeken bij de bibliotheek op de volwassen afdeling mocht lenen lees ik de boeken van Stephen King.
Daarna was lenen niet meer genoeg en sinds een jaar of 15 breidt mijn collectie Nederlandstalige boeken en films alleen maar uit. Ik ben denk ik een jaar of 8 geleden via google in contact gekomen met de fanclub en een aantal fanclubdagen bezocht. Na een oproep in de Kings Things besloten me aan te melden als vrijwilliger.
Net als MiM ben ik sinds april 2012 aangesteld als actieve vrijwilliger.
Aangezien mijn collectie nog in de dozen op zolder staat is de foto van de boeken die ik sindsdien alweer gescoord heb ;).

 

Behalve bovenstaande bestuursleden en actieve vrijwilligers, maakt de fanclub ook dankbaar gebruik van de zogenaamde feestvrijwilligers. Zij helpen bijvoorbeeld bij evenementen als de fanclubdag.
Wij zijn dan ook trots om ze hier te noemen:
John, Ewald, Tini, Esther, Gea,
Jan, Lieuwe, Tim, Bernd, Annelies, Debbie, Tessa, Ger en Roy.